Körkort

Körkortsutbildning

Som elev hos oss kommer du att få en individuell utbildningsplan och kostnadskalkyl. Detta innebär att på din första körlektion kommer du att bli intervjuad av oss. Vi vill veta när du har tänkt bli färdig med ditt körkort, hur mycket du övningskör hemma respektive på trafikskolan och hur du vanligtvis brukar ta till dig information. När du har kört ca 3:e körlektioner kommer din lärare att informera dig om hur många lektioner du kommer att behöva fram till uppkörningen, detta är dock bara en uppskattning så kostnadskalkylen kommer vi att stämma av med jämna mellanrum så att du hela tiden vet vad du har kvar av utbildningen. Vi ser gärna att du tar med din privata handledare på körlektionerna, på så vis kommer du att få en effektivare utbildning då vi kan hjälpa din handledare med vad ni ska öva på hemma.

Hos oss på POS kommer du att utbildas i riskfyllda moment som t ex av- och påfarter på motorväg, vänstersväng på landsväg, omkörningar och självklart utbildas du även i problematiken i mörker. Under sommarhalvåret sker detta endast i teorisalen, men under delar av vinterhalvåret sker utbildningen  också praktiskt.

Våra körlektioner är 40 min du bokar en tid mellan 7.00-18.00 Måndag-Torsdag på Fredagar stänger vi kl 13.00 så sista körlektionen är 12.10.

Stadskörning,  Mörkerkörning, Omkörning och Utbildningskontroll (obligatoriska moment)

Vi på POS kör våran stadskörning i Varberg de är givetvis bra att träna även i större städer som Göteborg och Halmstad men numera har vi valt att stanna i Varberg.

Mörkerkörningen sker under vinterhalvåret då får du i samband  med en körlektion träna på ljusbehandling och lära dig hur förrädiskt det är att köra under mörka förhållanden.

Omkörningslektion  hos oss på POS är 40 min. Vi utgår från trafikskolan med 2-3 bilar och 1 elev i varje bil. Vi tränar under denna lektion på omkörning i olika trafikmiljöer. 

Utbildningskontrollen är ett mycket bra sätt att testa dina kunskaper inför uppkörningen. Den är 40 min och bokas med en annan än din ordinarie lärare. Lektionen är självständig och ger dig som elev en bra uppfattning om din kunskapsnivå inför uppkörningen. 

Alkotestare

Vi på POS testar ibland våra elever med ett Palmenco Lion 700 alkotest.  Trafikskolan har inte alkotestare för att kontrollera att du är nykter utan de är installerade som en manifestation mot alkohol och bilkörning. Alla elever kommer att få göra ett utandningsprov vid ett fleratl tillfällen under utbildningen.

Teoriutbildning

Vår teoriundervisning är upplagd på 5 lärarledda lektioner a`90 min plus garagelektionen 90 min. Teorikursen startar med en informationslektion 17.10-18.15 och veckan därefter börjar teori nr 1.  Våra teorilektioner är till för att ta upp viktiga situationer i trafiken och för att få en diskussion där du som elev ska få en god förståelse varför man gör si och så i trafiken.
Vår teoriutbildning innehåller teoriundervisning, elevcentralen, och även dysleximaterial.
I vår teori och anmälningsavgift ingår elevcentralen och du kan givetvis köpa till körkortsbok med tillhörande studiehäfte, vägmärkeshäfte och vägmärkestester  så att du kan läsa hemma och vara gott förberedd inför teorilektionen.

Körkort nu med elevcentralen

För att repetera och lära sig olika regler, skyltar och situationer i trafiken får ni hos oss jobba i Elevcentralen. Här varvas informationsfilmer, frågor och animerade uppgifter. Boken finns att läsa elektroniskt och erbjuds på olika språk samt med ljudstöd. Vi har elevdatorersamt Ipads på trafikskolan och du kan även jobba i programmet  hemifrån via din dator, mobil eller surfplatta. Elevcentralen är uppdelade i olika faser som berör alla olika delar i körkortsutbildningen. När man fått god kunskap och jobbat igenom hela programmet är det dags för uppskrivning och uppkörning. För att få tillgång till elevcentralen måste man var inskriven samt få ett lösenord till inloggningen på elevcentralen som du hittar på startsidan.

Teorihjälp

För er som har dyslexi eller svårt med teoridelen har vi olika hjälpmedel. Elevcentralen Premium och ljudstöd till körkortsboken. Behöver du extrahjälp kan vi erbjuda enskild teorihjälp. Vi hjälper även till att ansöka om ett anpassat prov. Vi kan göra en enklare utredning som behövs i samband med att man ansöker. Vi finns alltid till hands och hjälper er med eventuella frågor. Om ni känner att ni behöver mer hjälp erbjuder vi speciellt teoristöd 400 kr för 40 min, eller teoristöd för flera personer samtidigt om vi har flera intresserade.

Enskild Teorihjälp

Vi erbjuder även enskild teorihjälp där du sitter tillsammans med någon av våra lärare och pluggar 40min/400kr. 80 min/ 750 kr.


Descargar musica